Strandvejstorvet

Strandvejstorvet er første fase i en gennemgribende renovering af Solrød Center. Projektet kommer i forlængelse af en designguide for Solrød Center, udarbejdet af ZoffmannHolm Landskabsarkitekter i 2016.

Strandvejstorvet grænser op til Solrød Strandvej og udgør derfor Centrets afslutning mod et parcelhuskvarter og stranden.

Denne overordnede landskabelige placering nær strand og vand er udgangspunkt for den identitet og stemning der skabes i designet.

Hovedgrebet er et cirkelslag af sandsten der udgør en fleksibel ramme for forskellige aktiveteter og funktioner som vandleg, springvand, ophold, udeservering, markeder, juletræ og juleaktiviteter. I cirkelslagets periferi etableres en tredelt ”badebro” som gør det muligt at interagere med vandet på forskellig vis. Man kan side ved vandet og opleve vandets lette rislen over sandstenens kløvede overflade. Man kan ligge på plinten og se vandet løbe under sig og man kan hoppe i eller bare stikke en tå i vandet.

”Badebroen” kommunikerer også torvets udbredelse mod Solrød Strandvej så det er nemt forståeligt hvor det er sikkert at lege og opholde sig.

 

År: 2018

Byggesag: Renovering af torv

Lokalitet: Solrød

Bygherre: Solrød kommune

Rolle: Totalrådgiver

Areal: 1.400 m2

Anlægsgartner: Klingenberg A/S

Anlægssum: 3.000.000 Kr

DSC_2252.JPG
P1120770.jpg
DSC_2251.JPG
Situationsplan_Standvejstorv_1_500-01-kopi.jpg
DSC_2255.JPG
model for vis.jpg
 
Diagram_Strandvejstorv_sgn-01-kopi.jpg
 
IMG_4152.jpg
Snit01 og 02_Strandvejstorv_sgn-02-kopi.jpg
IMG_4172.jpg
Snit01 og 02_Strandvejstorv_sgn-02-kopi.jpg